Check dit vandforbrug

Vi er alle blevet bedre til at spare på vandet, men det er vigtigt fortsat at være opmærksom på sine vaner og vandinstallationer. Check jævnligt om der er utætte vandinstallationer på ejendommen. Aflæs vandmåleren om aftenen når alle i huset er gået i seng, og ingen bruger vand. Aflæs vandmåleren igen om morgenen før nogen bruger vand. Er aflæsningen om morgenen forskellig fra aflæsningen om aftenen, tyder det på, at der er en utæthed i vandinstallationerne, som skal udbedres.

En utæt vandledning f.eks. under gulvet, som får lov at løbe i månedsvis uden at blive opdaget, er en dyr affære. Aflæs derfor din vandmåler mindst en gang månedligt og undgå ubehagelige overraskelser, når vandregningen kommer.

En vandhane som drypper eller et toilet der løber kan nemt koste over 1000 kr. om året i ekstra vandforbrug.

Et brusebad koster godt 1 krone i minuttet. Husk, at du ikke skal bruge vand, mens du sæber dig ind, så der kan du lige så godt lukke for vandet. Skift til en vandsparende brusertype.

Mange har en dårlig vane med at lade vandet løbe, mens de børster tænder. Det er der absolut ingen grund til. Installer perlatorer (luftblandere) på vandhanerne, det er nemt, billigt og effektivt.

Hvis din vaskemaskine er 10 år gammel, bruger den cirka 100 liter vand til en vask – en ny maskine med “A”-mærke bruger det halve. Brug spareprogram som reducerer forbruget af både el og vand. Brug vaskebold og spring forvasken over.

Udskift et gammel toilet med et nyt dobbeltskyllende (stort og lille skyl), og husk at bruge “lille skyl”, og spar 5-6 liter vand pr. skyl.

Du kan følge dit forbrug på vandmåleren – har du lukket for alle haner, skal der ikke være et forbrug…. Her kan du se en brugsvejledning til vandmåleren: Betjeningsvejledning til vandmåleren